Ipin tarina

IPI Kulmakuppila sai nimensä helsinkiläisen varatuomari Pekka Hämäläisen (1938-2013) mukaan. Pekka Hämäläinen oli tosihelsinkiläinen, suorastaan umpistadilainen. Hänet muistetaan erityisesti päätyöstään työmarkkinajuristina ja jalkapalloharrastuksestaan. Ammatistaan Hämäläinen jäi eläkkeelle Suomen Elintarviketeollisuuden toimitusjohtajana. Jalkapalloilijana hän oli Suomen mestari (HIFK, 1961). Jalkapallojärjestöissä hän eteni Suomen Palloliiton (SPL) puheenjohtajaksi sekä kansainvälisiin luottamustehtäviin.

Pekan kuoltua heräsi ajatus helsinkiläisestä ”muistomerkistä” edesmenneelle. Hämäläisen ensimmäinen lapsenlapsi syntyi vuonna 1986. Lapsenlapsella on downin syndrooma. Aina positiivisesti ja rakentavasti ihmisiin ja asioihin suhtautunut Pekka ei kehitysvammaisuutta hätkähtänyt, vaan oli rakastava ja lapsista innostunut isoisä sekä ensimmäiselle että muille lapsenlapsilleen. Jälkikasvu kutsui Pekka Hämäläistä vain yhdellä nimellä, ja se nimi oli Ipi.

Kahvila Ipi on siis saanut nimensä tunnetun helsinkiläisen herkkusuun, Pekka ”Ipi” Hämäläisen kutsumanimen mukaan. ”Peremmälle, peremmälle”, Ipi intoilisi nyt. Ja Ipi olisi varmasti iloissaan, kun näkisi miten montaa erityistä tukea tarvitsevaa henkilöä pääsee harjoittelemaan kahvilatyön taitoja Ipin henkilökunnan asiantuntevassa ohjauksessa.

Työelämälähtöinen oppimisympäristö. Mikä se on? Ipi tarjoaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille mahdollisuuden oppia ja kehittyä aidossa työympäristössä. Opiskelijat tulevat Ipiin ihan oikeasti töihin ja oppivat tekemällä. Työelämälähtöisen oppimisympäristön avulla rakennetaan työelämässä tarvittavaa osaamista ja turvataan työllistymisen mahdollisuuksia, kuten toimimista työyhteisön jäsenenä, työtehtävien hallintaa ja oman osaamisen kehittämistä.

 

 

P8102135b

image-texture

Olemme avoinna

Ma-Pe 8.00-18.00

 

 

 

 

 

P8102119a

Ipi Kulmakuppila
Porthaninkatu 13
00530 Helsinki
puh. +358 45 6164776
kuppila@ipikulmakuppila.fi