Galleria IPIOMA

Galleria IPIOMA – meidän oma galleria

Helsingin Kalliossa toimiva Galleria IPIOMA on Ipi Kulmakuppilan yhteydessä oleva näyttelytila. Näyttelytila on avoinna kahvilan aukioloaikoina. Yläkerran tilaan on portaat, ei esteetön.

Näyttelyhaku vuodelle 2025 on 1.5.-31.8.2024

Kannattaa seurata sosiaalisen median tilejämme! Siellä muistutamme näyttelyhausta.

 

Näyttelyt 2024

Helmikuu 30.1.-2.3.2024

Andreas Carena ja Pauliina Aito: Taikatropiikki

ANDREAS CARENA   

Andreas Carena (s. 1982) on aloittanut Aula-työkodissa v. 2005 ja taidestudiossa taiteilijana vuonna 2002.Taiteilijana Andreas on idearikas ja monipuolinen, teokset täynnä värejä ja yksityiskohtia. Kun hän tekee taidetta, hän uppoutuu ja keskittyy teoksen luomiseen, mielikuvituksen kiehtovaan maailmaan. Andreas haluaa kehittyä taiteilijana, häntä kiinnostaa opetella mm. illuusiotaidetta, joita hän harjoittelee kirjojen, tutkimisen ja kokeilemisen kautta. Inspiraatiota töihinsä Andreas saa osittain omasta mielikuvituksesta ja välillä scifi-elokuvista. Teoksensa Andreas toteuttaa mm. sekatekniikalla: tussi- ja akryyliväreillä sekä paperimassasta muotoillen. Andreas on kiinnostunut kehittymään myös geometrisessa taiteessa kuten esimerkiksi tilojen syvyysvaikutuksien luomisessa paperille. Tulevaisuudessa Andreas haluaisi kehittyä taiteilijana myös akvarelli- ja mustetöiden parissa. 

PAULIINA AITO  

Pauliina Aito (s. 2000) on aloittanut Aula-työkodin taidestudiossa taiteilijana vuonna 2018. Pauliina saa inspiraatioita teoksiinsa mm. lapsuuden fantasiamaailmasta, ystäviltä ja ympäristöstä. Inspiraatioita hän toteuttaa teoksiinsa mm. akryylimaalein ja tussein. Töissään Pauliina käyttää voimakkaita ja selkeitä värejä, testaillen ja kokeillen värien sekoittamisen mielenkiintoista maailmaa. Hän käsittelee taiteessaan syvällisiä, yhteiskunnallisiakin aiheita. Taiteilijana Pauliina nauttii taiteen tuomasta luovuudesta ja rentoudesta: taiteen tekemisestä kokonaisuudessaan. Tulevaisuudessa Pauliina näkee itsensä taiteilijana uuden kokeilun kautta oppijana, taiteen luomisen jatkuvana kehityksenä. Pauliina kertoo taiteilijuudestaan seuraavasti: ”Olen rehellinen ja taitava työntekijä sekä mukava työkaveri. Olen taiteellisesti lahjakas, osaan maalata. Olen tarkka ja taitava kädentaidoissa. Olen sosiaalinen.”  

Linkki: Etusivu – Aula-tyokoti.fi

Yhteydenotot: sari.masalin-miettinen@aula-tyokoti.fi, puh. 0504393364 

 

Maaliskuu 5.-30.3.2024

Tuhmat: Joonas Parviainen ja Susan Seppälä

Tuulenpesä
Avajaiset 5.3.2024 18:00-19:30 TERVETULOA!
Taiteilijaduo Tuhmat on yhtä kuin Joonas Parviainen & Susse. He työskentelevät yhdessä ääni- ja performanssitaiteen sekä moniaistillisten tilojen parissa. Tänä talvena he ovat tutkineet tuulta Reykjavíkissa SÍM Residencyssä ja Kökarilla The Åland Archipelago Artist Residencessä. Galleria IPIOMAssa nähdään erilaisia tulkintoja tuulesta.
Kaikki teokset ovat myynnissä. Avajaisissa on myynnissä lisäksi muita teoksia. Kaikki tuotto lahjoitetaan Gazassa toimiville ihmisoikeusjärjestöille.
Tuhmat : Wind’s nest
Vernissage 5 March 2024 18:00-19:30 WELCOME!
The artist duo Tuhmat equals Joonas Parviainen & Susse. They work together on sound and performance art and multi-sensory spaces. This winter they have studied wind in Reykjavík at the SÍM Residency and in Kökar at The Åland Archipelago Artist Residence. In Gallery IPIOMA you will find different interpretations of wind.
All works are for sale. There will also be other works for sale at the opening. All profit will be donated to human rights organizations operating in Gaza.

 

Huhtikuu Tommi Viitala

Toukokuu Petra Isoniemi

Kesäkuu Maija Möttö, Minna Vaara

Elokuu Jyry Siren

Syyskuu Eero Lahtinen

Lokakuu Irina Shagidulina

Marraskuu Laura Kansanen-Stavale

Joulukuu Rosa Haikarainen, Iiris Järvinen

 

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO

Ripustusohje Galleria IPIOMA

Näyttelyn ripustaminen ja purkaminen tapahtuu aina kahvilan aukioloaikojen ulkopuolella.

Teosten ripustusvalmiudesta vastaa taiteilija.

 

Annamme mielellämme lisätietoja koskien Galleria IPIOMAa  ja näyttelyitä:

puhelimitse 050-321 9228

sähköpostitse galleria@ipikulmakuppila.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

P8102135b

image-texture

Ipi Kulmakuppila
Porthaninkatu 13
00530 Helsinki
puh. +358 45 6164776
kuppila@ipikulmakuppila.fi